Sofia

Sofia Lindblad

Vem är Sofia Lindblad?

Jag är en 36-årig tjej som levt nästan hela livet med hästar. Livet på gården i Stockamöllan lever jag tillsammans med min sambo Toy och hunden Smilla som är en Shar Pei, 2 katter och sambons höns.

Min tävlingskarriär började inom hoppning och fälttävlan på ponny och fortsatte därefter på stor häst. Min största framgång på ponny var när jag och min d-ponny, Marcules, tog DM-silver i fälttävlan.


På storhäst tävlade jag tom 1,30 m innan jag mer och mer övergick till dressyr och köpte min tävlingspartner, Rapsodi, och vår resa tillsammans gick upp till svår klass. Jag har också glädjen att få tävla Rapsodis lillasyster, Ricciella med goda resultat i, än så länge, Msv B.

Mina hästar

På tillväxt har jag Magnifique AG, ett underbart sto e: Blue Hors Zack -13.

Rapsodi är numera avelssto och hon har 3 lovande avkommor:

Scarlatti SL, valack e: Sibelius -16 och

Saviano SL, hingst e. Blue Hors St. Schufro -17-19. RIP.

Scintilla SL, sto e.Suarez -19 fick 85% på fölvisning och kom med i Sydsvenskt fölchampionat där hon blev 3:a!

Sunny min sambos shetlandsponny är sällskapsponny.

Utbildning

Mitt första arbete var som växeltelefonist, efter några år omorganiserades företaget och jag fick ansvar för administrationen. Under denna tid fick jag lära mig bokföring och lönehantering i takt med att företaget växte.

Min verksamhet innefattar


Ridlektioner

Jag började min tränarkarriär 2006 med nybörjarträningar i Trolleholms Rf. Efter det har det rullat på, jag har elever på olika nivåer och jag brinner för att utveckla mina elever och följa deras resa både på hobbynivå som tävlingsnivå. Det är främst dressyrträning men jag håller gärna lektioner för de som mest önskar markarbete för att hoppningen ska fungera bättre. I nuläget håller jag ca 20-25 privatlektioner i veckan.


Inackordering och utbildning/tillridning av ponny/häst

Stallet är mycket trivsamt där hästarnas väl alltid kommer vara nummer 1! Vi har stora kuperade hagar där hästarna kan gå enskilt eller tillsammans. Skogen ligger runt hörnet med oändliga ridvägar. Vår ridbana är 60x20 m och MakHippo dressyr och klenflis som underlag. Ett underlag som vi är mycket nöjda med. Vi har en lösdrift där unghästarna bor.
Löne-, bokföringstjänster och skatteredovisning

Mina kunder är mindre företag där jag arbetar med den löpande bokföringen, moms och skattedeklaration, betalningar och fakturering. På sikt kommer jag även kunna göra bokslut. Jag arbetar i Vismas program.

Domare

Intresset för Dressyr har lett mig in på det roliga arbetet att vara Msv C domare och överdomare. Mitt mål framöver är att i första hand avancera till Msv B domare.

Copyright @ All Rights Reserved